marți, 3 martie 2015

Atenție, motor, acțiune!

Ești actorul principal în filmul pe care îl scrii zilnic, în fiecare moment mai adaugi cuvinte în scenariu, ca mai apoi să le tai și tot așa, dar progresezi chiar de crezi că stai pe loc. Și mereu monologul tău poate deveni un dialog plin de subînțelesuri. E rolul pentru care trebuie să fii tu pentru a fi cu adevărat aplaudat, dacă încerci să pari altcineva nu ai nimic de câștigat.

Persoana de lângă tine trebuie să fie filmul acela pe care îl privești și îl înțelegi fără subtitrare. Filmul în care tu vrei să devii protagonist și neapărat să ajungi până la finalul fericit pe care vi-l doriți amândoi. Filmul ăsta va avea mai multe părți și tu trebuie să fii conștient de acest aspect, să te prezinți și să dai probe pentru a fi distribuit în toată seria care poate trece ușor de la romance la dramă fără să-ți dai seama.

Dar ca în orice film de succes, actorii buni sunt redistribuiți mereu și păstrați, de la ei pleacă totul, ei dau savoare și se regăsesc în pielea personajului. În cazul în care simți la un moment dat că locul tău nu mai e în acea producție, pleci pentru a nu strica desfășurarea lucrurilor. Nu are rost să te prefaci deși poate asta ar fi cel mai la îndemână, actoria în viață ține de autenticitate nu de simulare. Nimănui nu-i place să vadă un film prost, cu atât mai puțin să joace într-unul.


Niciun comentariu: