marți, 10 martie 2015

Focul aprins

A privit-o și și-a dorit să îl iubească pentru ceea ce este cu adevărat, nu doar în momentele bune și drăguțe, cufundate în pasiune și romantism. E un foc pe care amândoi îl alimentau cu surcelele iubirii lor, cu tot ce îi ține împreună și îi face să se bucure de căldura degajată de acea flacără. Nu e ușor să-l aprinzi, se poate stinge destul de repede fără ca măcar să știi că a fost acolo, rămâi doar cu o speranță ireală. Dar odată ce l-ai pornit ai grijă de el, găsește echilibrul.

În doi poate fi mult mai ușor dacă partenerii rezonează cu adevărat, altfel devine o muncă dificilă a cărei destinație este insuccesul, dezamăgirea și frigul din suflet. Sarcinile trebuie împărțite egal, după capacitatea fiecăruia, dacă ambii fac același lucru bine, vor rămâne multe aspecte la care niciunul nu va vrea să se implice. De ce? Nu vor să părăsească zona de confort, nu vor să fie puși în acea lumină a riscului de a pierde sau a câștiga, preferă o siguranță seacă. Preferă un fum gros decât o flacără vie care să ardă continuu în ei.

O relație e ca focul, trebuie alimentată, trebuie să lupți pentru ea, pentru voi, exact așa cum o faci și pentru celelalte planuri ale vieții tale. Nu lăsa totul în seama destinului sau a celuilalt, iubirea trebuie dublată de alte lucruri esențiale. Astfel dacă vrei să o menții vie și interesantă trebuie să investești sentimente, eforturi și răbdare. El va fi îmbrățișarea care o va face să spună că nimic nu e imposibil, iar ea va fi sărutul care îi va da încredere să facă totul posibil.

Niciun comentariu: