duminică, 1 martie 2015

Stârșit de timp

Cândva el a iubit doi ochi verzi, apoi au devenit căprui, după albaștri, iar în final a încetat să mai privească doar culoare ochilor ci a privit nuanța din sufletul fetei. Mereu era alta, dar îi era teamă de fiecare dată, începuturile i-au fost de multe ori și finaluri, zâmbetul niciodată nu i-a fost bucuros, ci doar unul trist, temător. Era un copil care se speria că va fi fericit, de ce să i se întâmple lui un lucru frumos? Nu făcuse nimic să merite asta.

În căutarea de a găsi jumătatea perfectă pentru el, uita că sufletul său devenea tot mai mic, șubred, de fiecare dată când alerga plin de speranță în direcția iubirii, nu făcea altceva decât să se îndepărteze. Niciodată nu a putut spune tot ce gândește, iar când a făcut-o nu s-a întâmplat nimic, probabil nu era persoana potrivită în fața căreia s-a deschis sau poate tocmai pentru că era. Apoi și-a dat seama că nimic din ceea ce este real nu poate fi amenințat sau distrus și că nimic din ce este ireal nu există și nu trebuie lăsat să îl afecteze.

Acum e sfârșit de timp, de un timp pe care l-ar fi putut petrece împreună sau separat, un timp al furtunilor din suflete, al liniștii din inimi. E acel timp în care vrei să acționezi dar îți dai seama că trebuie să stai și să te privești, un timp al răspunsurilor mute, al tăcerii prelungi și grăitoare. Poate că în acea zi nu vei mai avea nevoie să planifici ceva și simpla prezentă a persoanei potrivite va fi punctul de plecare spre orice vă doriți. Lumea nu o să mai vi se pară mare ci doar accesibilă. Ăsta e efectul pe care ți-l dă siguranța de a fi cu omul potrivit alături.

Niciun comentariu: